כרוניקה של פיצוץ ידוע מראש - הכנף האחורית של מקלארן
הספייסרים המודברים נועדו למנוע מצב שבו הרווח שבין שני האלמנטים של הכנף האחורית נסגר. במצב כזה הכנף הופכת, למעשה, לכנף בעלת אלמנט אחד והסיכוי שזרם האוויר שעובר תחתה יתנתק ממנה גדול יותר. אני לא בטוח שהמונח הנכון הוא "הזדקרות", בכל מקום שקראתי המומחים הגדולים מתווכחים על זה, אבל כמו שניר ציין, ההצמדה והגרר קטנים וישנה אפשרות להשיג מהירות סופית גבוהה יותר. אני חושב שהחובה להתקין את הספייסרים האלה הייתה בתחילת 2006, כשכל נושא הכנפיים הגמישות הגיע לשיא עם פרארי.

מקלארן מנסים להערים על המגבלה שכופים הספייסרים בדרך מתוחכמת. הם משתמשים במה שנקרא "Blown Wing". אגב, הפתרון הזה לא חדש ועשו בו שימוש ב-2009 גם ב.מ.וו וגם מקלארן, הגם שלא בדיוק באותה דרך (אלא כמו בתמונה שלמטה). סאובר ממשיכה להשתמש בו השנה וכנראה שגם וויליאמס.

אם הבנתי נכון - ובכלל לא בטוח שכן - הם יוצרים חריץ באחורי הכנף שמוזן מהפתח השלישי שקבוצות נוהגות לפתוח ב-15 הס"מ שבמרכז הכנף, שבהם ניתן לעשות זאת. התוצאה הסופית של זה היא שהכנף מתפקדת כאילו יש בה עוד אלמנט, מה שמגביר את כוח ההצמדה של המכונית על ידי זה שניתן להציב את הכנף בזווית חדה יותר.
מה שמקלארן עשו הוא להשתמש באפקט הזה, אבל בצורה מעט שונה. הם מעבירים זרם אוויר דרך כונס האוויר המרכזי, בתוך תעלה במכסה המנוע (ולכן הוא בעל נפח), עד לכנף האחורית. זרם האוויר הזה "נושף" על זרם האוויר המתועל על ידי הכנף או מצטרף אליו וגורם לו להתנתק ממנה, לפי הצורך. אין לי מושג איך זה קורה בפועל, אבל כמו שניר רמז, זה יהיה חייב להיות בקו ישר ובמהירות סופית.
כל זה מעלה שאלה נוספת, ביחס לאופן התפעול. יש מי שחושבים שהעסק הזה מופעל בידי הנהג. חלק הלכו רחוק וטוענים שהוא עושה זאת באמצעות הברך ושקשור לזה גם הפתח המוזר שמקלארן הציבו לפני הקוקפיט. לי אישית זה נראה מופרך, אבל אפילו סקרבורו פרסם על זה מאמר. אם הנהג מפעיל את זה, התקנה הרלוונטית עשויה להיות Moving Aero Device (גם אם לא בעצם, תלוי את מי שואלים). אם לא, אז תמיד יש את רוח החוק הקדושה שאוסרת פעולה שמסייעת להזדקרות המדוברת.
מי שמעוניין ללמוד על זה עוד כדאי שיבקר באתר של סקרבורו - ScarbF1. התמונות שהעלתי משם.
ניר, מקלארן התעסקו המון עם מכסה המנוע הזה במבחנים. לפעמים הם אטמו באופן חלקי את הפתח המדובר; לפעמים נפח המכסה גדל ולפעמים קטן. אני מאמין שהם בחנו חבילות חלופיות.
אני לא חושב שהכנף תפסל ואני גם לא חושב שמדובר פה במשהו קריטי כמו הדיפיוזרים ב-2009. יכול מאוד להיות שאם היתרון שלהם יהיה רציני מאוד זה ישנה את פני הדברים, אבל לדעתי הקבוצות יאלצו להגיב עם פתרונות דומים; FIA לא יחזור בו. ואולי ככה אני רוצה להאמין, לטובתו של טוד...