ג' ספטמבר 07, 2010 6:06 pm

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 6 הודעות ] 
 שובו של הפיטסטופ 
מחבר הודעה
פרופסור F1
סמל אישי של המשתמש

הודעה שובו של הפיטסטופ
קודם כל, ברכות לניר על הטור החדש. אני מקווה שכולנו (כולל כולם) נשים את כל מה שהיה מאחור ונצא לדרך חדשה, שנה חדשה לאתר ועונה חדשה. הדעה של ניר, גם אם ברוב המקרים אני לא מסכים לה - חשוב שתשמע, משום שהיא יוצאת דופן ומאפשרת לכל מי שחושב שדעתו גמורה לבחון דברים מחדש, מזווית שונה.

בהמשך לדברים שניר ציין בטור שלו, רציתי להוסיף את הנקודות הבאות:

ישנה אפשרות ממשית שהקבוצות ירצו לשנות ה-Ride Height של המכוניות במהלך העצירות, בשל השינוי במשקל הדלק לאורך המרוץ. משקל הדלק בתחילת המרוץ צפוי להיות באזור ה-180 ק"ג, בעוד שמשקל המינימום של המכוניות הוא 620 ק"ג. כלומר מדובר במשקל בלתי-מבוטל שדוחף את המכונית מטה. הקבוצות חייבות לשמור על משטח העץ שבתחתית המכונית ברמה מוגבלת של שחיקה ולכן הן בטח יגיבהו את המכוניות - מה שפוגע ביציבות ובאירודינמיקה. ככל שהכנפיים קרובות לקרקע, כך מוטב. לא ניתן לשנות את זה באמצעים אחרים מלבד ידניים, ורק כאשר המכונית עומדת. יהיה מעניין לראות איך יעשו את זה, וזה כמובן עשוי להאריך את זמן העצירה.
גם את זווית הכנף הקדמית כנראה שהקבוצות ירצו לשנות במהלך המרוץ וגם זה אמור להאריך את העצירה.

וויליאמס וקבוצות אחרות (אני לא זוכר את כולן, אבל בטוח לגבי וויליאמס) טענו כי הן מסוגלות להחליף צמיגים בזמן נמוך מ-3.5 שניות.

ההתמקדות של ניר בעצירות היא נכונה, ולראיה - פרארי תכננה מנגנון שחרור חדש לגלגלים:
תמונה

עוד משהו שבטח נראה בעונה הבאה הוא החזרה למערכות הרמזור שפרארי הציגה לראשונה - ושאח"כ סיבכו אותה בכל מיני תקריות מביכות. היום מקלארן הביאה לברצלונה את הפרשנות שלה למערכת כזו:
תמונה

נערך לאחרונה על ידי FLC בתאריך ה' פברואר 25, 2010 11:54 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

ה' פברואר 25, 2010 11:43 pm
פרופיל אישי
Site Admin
סמל אישי של המשתמש

הודעה Re: שובו של הפיטסטופ
מעניין שה FIA החליט לבטל את התדלוקים ועדיין להשאיר את החלפת הצמיגים. אני לא מבין את ההגיון הזה. מה זה משנה כבר? אם הם כבר בפיט אז למה שלא יתדלקו. כמו שאני רואה את זה או שאתם מבטלים את העצירות בכלל או מאפשרים תידלוק. רק צמיגים נראה לי פרווה.

ה' פברואר 25, 2010 11:48 pm
פרופיל אישי YIM
פרופסור F1
סמל אישי של המשתמש

יופי של טור, נהניתי מאוד.
מה בדיוק אומרים החוקים לעונה הקרובה לגבי צמיגים? חייבים להשתמש בשני סוגי צמיגים, כלומר עצירה אחת לפחות להחלפה?
אם אני זוכר נכון, בעידן שלפני התדלוקים הקבוצות היו חופשיות לבחור אם להחליף צמיגים וכמה סטים להחליף, אבל ברוב המכריע של המקרים הנהגים עצרו פעם או פעמיים במהלך המירוץ. אם מישהו זוכר יותר טוב, אשמח לשמוע.

ו' פברואר 26, 2010 12:59 am
פרופיל אישי אתר
פרופסור F1
סמל אישי של המשתמש

אורן כתב:
יופי של טור, נהניתי מאוד.
מה בדיוק אומרים החוקים לעונה הקרובה לגבי צמיגים? חייבים להשתמש בשני סוגי צמיגים, כלומר עצירה אחת לפחות להחלפה?

אכן כן.

אסף, נראה לי שהם פשוט פחדו להסתכן עם מרוצים שיהפכו לרכבת משעממת. העצירות "מבטיחות" אלמנט נוסף של אי-ודאות ואסטרטגיה. אם תשאל מישהו ב-FIA, בטח ימציאו לך גם משהו על בטיחות. כמו שכתבתי למעלה, אני לא מאמין שהעצירות האלה יגמרו רק בהחלפת צמיגים, לפחות חלקן.

אגב, ביחס לכנף הקדמית, האפשרות לכוונן את זווית התקיפה תהפוך רלוונטית עוד יותר בעונה הבאה בגלל העניין הזה. ג'יימס אלן כתב בבלוג שלו שאלונסו נעשה ממש אומן בזה ושיש לזה חלק גדול בסטינט המפורסם שהוא עשה בחרז ושגרם לכולם להאמין שפרארי החזקה ביותר. הוא כתב שעכשיו עובדים על זה במקלארן וברנו.

ו' פברואר 26, 2010 3:32 am
פרופיל אישי
דוקטור F1

scialom כתב:
מעניין שה FIA החליט לבטל את התדלוקים ועדיין להשאיר את החלפת הצמיגים. אני לא מבין את ההגיון הזה. מה זה משנה כבר? אם הם כבר בפיט אז למה שלא יתדלקו. כמו שאני רואה את זה או שאתם מבטלים את העצירות בכלל או מאפשרים תידלוק. רק צמיגים נראה לי פרווה.

כניראה ששינוי שנוגע לביטול החלפת צמיגים הוא הרבה יותר מסובך חוץ מאשר "רכבת של מכוניות" , זה סיפור שונה ומורכב הרבה יותר לדעתי מאשר המשקל מאחר ומעורבים פה כמה גורמים , הן פיתוח חדש ומאסיבי של צמיגים שיוכלו להחזיק מירוץ שלם , הן פיתוחים ושינויים של המכוניות תוך כדי מיקסום היכולות מול הצמיגים החדשים והן שינויים ברמת הנהיגה בהתאם לשינויי האחיזה שיכולים לנבוע משינוי תרכובת הצמיג .

שינוי שכזה הוא שינוי מאוד גדול , הוא נעשה בעבר ונכשל לא פעם , אף אחד לא ימהר לעשות שינוי שכזה .

ג' מרץ 02, 2010 12:07 pm
פרופיל אישי
דוקטור F1
סמל אישי של המשתמש

רמי נחום כתב:
scialom כתב:

כניראה ששינוי שנוגע לביטול החלפת צמיגים הוא הרבה יותר מסובך חוץ מאשר "רכבת של מכוניות" , זה סיפור שונה ומורכב הרבה יותר לדעתי מאשר המשקל מאחר ומעורבים פה כמה גורמים , הן פיתוח חדש ומאסיבי של צמיגים שיוכלו להחזיק מירוץ שלם , הן פיתוחים ושינויים של המכוניות תוך כדי מיקסום היכולות מול הצמיגים החדשים והן שינויים ברמת הנהיגה בהתאם לשינויי האחיזה שיכולים לנבוע משינוי תרכובת הצמיג .

שינוי שכזה הוא שינוי מאוד גדול , הוא נעשה בעבר ונכשל לא פעם , אף אחד לא ימהר לעשות שינוי שכזה .

כבר היה עונה של אי החלפת צמיגים ....ונהגים סיימו מרוצים !!!

אולי שילמדו מאמריקקים ....החלפת צמיגים בין הקפה 15-20 לכולם ,תדלוק והחלפה 40-45 לכולם ...

אם זה עובד באמריקה למה לא בפורמולה 1 :idea:

ג' מרץ 02, 2010 8:07 pm
פרופיל אישי
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 6 הודעות ] 

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 0 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש: