קודם כל, ברכות לניר על הטור החדש. אני מקווה שכולנו (כולל כולם) נשים את כל מה שהיה מאחור ונצא לדרך חדשה, שנה חדשה לאתר ועונה חדשה. הדעה של ניר, גם אם ברוב המקרים אני לא מסכים לה - חשוב שתשמע, משום שהיא יוצאת דופן ומאפשרת לכל מי שחושב שדעתו גמורה לבחון דברים מחדש, מזווית שונה.
בהמשך לדברים שניר ציין בטור שלו, רציתי להוסיף את הנקודות הבאות:
ישנה אפשרות ממשית שהקבוצות ירצו לשנות ה-Ride Height של המכוניות במהלך העצירות, בשל השינוי במשקל הדלק לאורך המרוץ. משקל הדלק בתחילת המרוץ צפוי להיות באזור ה-180 ק"ג, בעוד שמשקל המינימום של המכוניות הוא 620 ק"ג. כלומר מדובר במשקל בלתי-מבוטל שדוחף את המכונית מטה. הקבוצות חייבות לשמור על משטח העץ שבתחתית המכונית ברמה מוגבלת של שחיקה ולכן הן בטח יגיבהו את המכוניות - מה שפוגע ביציבות ובאירודינמיקה. ככל שהכנפיים קרובות לקרקע, כך מוטב. לא ניתן לשנות את זה באמצעים אחרים מלבד ידניים, ורק כאשר המכונית עומדת. יהיה מעניין לראות איך יעשו את זה, וזה כמובן עשוי להאריך את זמן העצירה.
גם את זווית הכנף הקדמית כנראה שהקבוצות ירצו לשנות במהלך המרוץ וגם זה אמור להאריך את העצירה.
וויליאמס וקבוצות אחרות (אני לא זוכר את כולן, אבל בטוח לגבי וויליאמס) טענו כי הן מסוגלות להחליף צמיגים בזמן נמוך מ-3.5 שניות.
ההתמקדות של ניר בעצירות היא נכונה, ולראיה - פרארי תכננה מנגנון שחרור חדש לגלגלים:

עוד משהו שבטח נראה בעונה הבאה הוא החזרה למערכות הרמזור שפרארי הציגה לראשונה - ושאח"כ סיבכו אותה בכל מיני תקריות מביכות. היום מקלארן הביאה לברצלונה את הפרשנות שלה למערכת כזו: