ג' ספטמבר 07, 2010 5:25 pm

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 7 הודעות ] 
 המכוניות החדשות 
מחבר הודעה
פרופסור F1
סמל אישי של המשתמש

הודעה המכוניות החדשות
ראיתי בחטף שהיום הוצגו איזה 4 מכוניות ובסיכום מה שהוצג עד עכשיו, יש שתי מכוניות שנראות לי שונות.

השונה היותר היא המקלארן החדשה. צבע הכסף מקשה משהו על בדיקת המתאר המדוייק של המכונית, אבל הטיפול שלהם בצדי המכונית מהכונסים ועד לזנב, כולל נקודות הפליטה, ייחודי ביותר ואפילו מהפכני. אפילו חיבור הסנפיר לכנף האחורית נראה לי חדשני, אבל שוב, הצבעים הבוהקים מקשים עלי להבין את הדקויות שם.

מכונית אחרת שיש לה טיפול מיוחד בצדי הרכב היא הסאובר החדשה. למעשה, נראה שהטיפול של סאובר דומה מאד למקלארן ומהפכני גם.

בינתיים יש דיבורים על כך שיש קבוצות שאינן מרוצות מהפרשנות החדשה של קבוצות אחרות לחוק הדיפוזרים הכפולים. באוטוספורט זה נראה כאילו שוב פרארי לא מרוצים והפעם ממקלארן. אני רק מקווה שזה לא יתפתח בצורה מגעילה.

אפרופו פרארי,
המכונית יפה, אבל הלבן של סנטאנדר הורג אותי.

ב' פברואר 01, 2010 1:06 pm
פרופיל אישי אתר
פרופסור F1
סמל אישי של המשתמש

הודעה Re: המכוניות החדשות
ביחס למפלטים, לא מדובר ממש במהפכה, זה בעצם פיתוח של הרעיון של רד-בול, שנראה שגם מרצדס הושפעה ממנה. למרות שבמרצדס המפלטים בולטים, כפי שהיו ב-F60 בהתחלה, ולדעתי הם יצטרכו לשנות את זה.

תמונה

תמונה

במקלארן יש פרטים מעניינים. עד כה היא היחידה שהציגה מכונית שהתכנון שלה די קיצוני, אבל הוא ברובו מהווה חיבור של רעיונות שכבר ראינו. חיבור הסנפיר לכנף האחורית נעשה ע"י רד-בול כבר והועתק ע"י אחרים. לא ברור אם מקלארן משתמשת במכסה המנוע החדש כדי להזין את הדיפיוזר או משהו כזה. מי ששם לב לתמונות יראה שכונס האוויר העליון הוא בעל שתי תעלות, כמו שהיה בפרארי F2007, ושמתחתיו ישנה תעלה נוספת. אחת מהן מובילה אל חלקי מערכת הקירור שהועברו אל מרכז אחורי המכונית. מלפנים יושם הרעיון של וויליאמס שמכונה "מגרפת שלג", מתחת לאף. האריזה של החלק האחורי מרשימה מאוד ונראה כי היא מותירה הרבה מקום ליישום הדיפיוזר הכפול (אולי משולש...).

תמונה

בעיות קירור במקלארן? נוספו פתחי קירור מעל כונסי האוויר. בבוקר היה אחד, עכשיו כבר שניים.

בינתיים - דיפיוזרים. זה של פרארי ראשון. שימו לב לגודל, במיוחד של התעלה שבאזור מבנה הריסוק האחורי. נראה כמו
TDD.

תמונה

אין לי מושג למה הם מתבכיינים ואם מדובר באיזה הסחה, אבל נראה שהם הלכו עם זה עד הסוף.

זה של מקלארן, ונראה שהם הלכו עם זה אפילו עוד יותר רחוק, למרות שהתמונה לא ברורה. זה נראה כאילו הם משתמשים בכל הכנף האחורית התחתונה כמעין גג לתעלה העליונה.

תמונה

טורו-רוסו - כמו של רד-בול ב-2009:
תמונה

רנו:
תמונה

הציגה גם כנף אחורית וקדמית חדשות. האחורית היא כנראה ה-W המפורסמת שדיברו עליה מאז 2008. הקדמית נראית כמו העתק של המקלארן.

פרט מעניין ברנו הוא פתחי האוורור של הבלמים הקדמיים:
תמונה

ב' פברואר 01, 2010 3:57 pm
פרופיל אישי
טויוטה
סמל אישי של המשתמש

תודה דדי תמונות מעולות.
ראיתי גם פתרון שונה מכולם לגבי המפלטים במכונית של רד-בול (נדמה לי).
החלק האחורי של המקלארן נראה טו-אוב!! :twisted:

אוף החום שוב עולה, יאללה שתתחיל כבר העונה הזו לעזאזל.

ב' פברואר 01, 2010 6:34 pm
פרופיל אישי
פרופסור F1
סמל אישי של המשתמש

כל הכבוד דדי!

ההשוואה בין הדיפיוזרים מעלפת ומראה שיש הבדלים ענקיים גם בגודל וגם בצורה.

באשר למקלארן ולבמוו, אני התכוונתי לצורה החיצונית של צד המכונית. בשתי אלה הוא "נבלע" פנימה מהר יותר וחד יותר כלפי החלק האחורי.

ב' פברואר 01, 2010 6:51 pm
פרופיל אישי אתר
פרופסור F1
סמל אישי של המשתמש

ג'יימס אלן טוען שהמקור לשמועות על הצרות בפרארי הוא שהקבוצה גייסה מהנדס אירודינמי מטויוטה והוא הביא איתו איזה פיתוח מהפכני של דיפיוזר בגודל של דף נייר A3 ששווה הרבה מאוד הצמדה. כנראה שמנסים שם עכשיו לבנות את זה בזמן למרוץ הראשון בבחריין. אין עשן בלי אש בפורמולה 1.

גארי פאפט טוען שיש בעיה עם הצמיגים הקדמיים, אין אחיזה מקדימה בגללם. אם מדובר ברעה חולה של המקלארן, או במשהו ספציפי שהוא לא מסתדר איתו - נדע יותר מחר. יהיה מעניין לראות את לואיס נוהג במכוניות החדשות, סגנון הנהיגה שלו אמור לסבול בדיוק מהדברים שפאפט דיבר עליהם, איבוד אחיזה בבלימה בעיקר.

גם רוברט קוביצה, כמו פאפט, כנראה סובל מהצמיגים. קוביצה סבל מאוד גם בעת שהחליפו את המישלין בברידג'סטון ונאלץ לשנות את סגנון הנהיגה שלו.

מאסה הודה היום שפרארי ידעו שיש להם מכונית בעייתית בתחילת העונה הקודמת. מהמכונית החדשה הוא נשמע מרוצה מאוד ובניגוד לחלק מהנהגים טען שלא הרגיש שום בעיות עם הצמיגים.

קרייג סקארבורו טוען שפרארי לא שמו את מיכל השמן בין תיבת ההילוכים והמנוע, אלא במקום הרגיל.

וכן, למי שהיה ממש סקרן, מקלארן חזרו להשתמש בצבע הירוק:
תמונה

ג' פברואר 02, 2010 2:28 am
פרופיל אישי
פרופסור F1
סמל אישי של המשתמש

דדי,
לא שמעתי על המהנדס מטויוטה, אבל זה מעניין.

הסתכלתי שוב על התמונות שהבאת ונראה שהדיפיוזר של המקלארן תופס את כל הנפח שמתחת לכנף האחורית התחתונה. בהשוואה, הדיפיוזר של פרארי משאיר שם הרבה מאד מרווח. אני לא מבין מה הפרשנויות האפשריות, אבל אם פרארי פספסו שוב, אז הגיע הזמן להביא איזה מישהו אנגלי שיקח שם פיקוד. יתר על כן. הם היו חייבים לוודא את הדברים ממזמן ולא להשאיר את זה פתוח.

ג' פברואר 02, 2010 12:13 pm
פרופיל אישי אתר
פרופסור F1
סמל אישי של המשתמש

המהנדס הוא ד"ר ג'וזפה אזוליני, ובמקרה או שלא במקרה, הכתבה של אלברטו אנטוניני (מוטוספורט-אקטואל ואוטוספרינט) התפרסמה זמן קצר אחרי שהוא הגיע לקבוצה.

לגבי פרארי VS מקלארן - מזל שהגודל לא קובע. דיפיוזר כ"כ גדול צריך הרבה אוויר כדי לפעול ביעילות, וזה עשוי לגרום לבעיות. מלבד זה, לפי מה שראינו אתמול, יש סיכוי טוב שהצמיגים יקבלו משמעות רצינית בעונה הזו, לפחות בהתחלה.

ג' פברואר 02, 2010 1:47 pm
פרופיל אישי
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 7 הודעות ] 

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 0 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: